It's not about being good at something,
It's about being good to yourself

Onze yoga stijlen

BEKIJK HET LESROOSTER      SCHRIJF JE IN

 

Hatha Yoga:

Hatha yoga is de stroming van de yoga die zich richt op het fysieke gedeelte van de yoga . Het lichaam wordt ingezet als middel om de aandacht meer naar binnen te kunnen richten, als middel tot zelfrealisatie.  yoga houdt zich bezig met het vinden van de juiste balans tussen lichaam en geest, denken en voelen ,de zon (Ha)en de maan (tha) energie in ons. In de yogalessen komen de onderdelen asana's (houdingen) pranayama (adembeheersing) altijd aan bod. De houdingen worden veelal statisch maar ook in een zachte flow uitgevoerd. Let wel Hatha yoga is een vorm van yoga echter alle fysieke vormen van yoga behoren tot de stroming van de Hatha Yoga. All levels!

Yin Yoga 

Yin yoga is een zachte vorm van yoga. In de Yin yoga blijf je lang in eenzelfde houding waardoor je spieren zoveel mogelijk ontspannen. Het effect van de yin houdingen is dat de zogenaamde fascie oprekt. Fascie is het netwerk van bindweefsel dat alle organen, botten en spieren in het lichaam omvat. Door het oprekken van het fascie wordt de stof Hyaluronzuur aangemaakt. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat het bindweefsel meer water aan zich bindt waardoor de soepelheid tussen de gewrichten, botten en rondom je pezen en gewrichten, wordt vergroot. Hierdoor zal de aan- en afvoer van vloeistoffen, denk aan bijv. afvalstoffen, binnen het bindweefsel positief worden beïnvloed.

Yin 3.3

In Yin 3.3 gaan we verder dan alleen het rekken van bindweefsel. Gaan we voorbij de materie. Herhaling maakt dat we gaan herinneren, dat we letterlijk contact kunnen maken met al onze lagen en met alles wat daarin opgeslagen ligt. De herinnering maakt dat we weer gaan herkennen dat we niet ons lichaam zijn. We are all one! Iedere omschrijving doet de deze vorm te kort. Yin 3.3 dien je gewoon zelf te beleven.

Slow Yoga

Een rustige en zachte flow, geschikt voor beginners en alle leeftijden. We bouwen de houdingen met aandacht vanuit de basis op. Op het ritme van de ademhaling bewegen we ons in verschillende yoga houdingen. Langzaam vertragen en verdiepen we de houdingen, de ademhaling en hiermee onszelf. De ademhaling zelf staat in de les centraal. Met ademhalingsoefeningen en mindfulness meditatie.

Yoga & Pilates

Een combinatieles van yoga & pilates. In de les is er veel aandacht voor het vergroten van kracht en stabiliteit en het versterken van het core. De houdingen worden uitgevoerd op het ritme van de adem en bevorderen de souplesse van je lichaam.

Vinyasa ( Hatha Flow)
Vinyasa yoga  is een vloeiende, dynamische vorm van yoga, waarbij de bewegingen en houdingen in elkaar afwisselen op het ritme van de adem. One movement one breath! De flow waarin je beweegt, vergroot de souplesse, de (innerlijke) kracht en het uithoudingsvermogen. 


Restorative Yoga

Tijdens de Restorative les word je begeleidt  naar een diepe ontspanning . Door te bewegen op en te luisteren naar het ritme van je ademhaling. Door stilte en ontspanning op te zoeken in de restorative houdingen, waar je volledig ondersteund en gedragen wordt door verschillende "props" (dekentjes, bolsters, kussens). Door aan te komen in het hier en nu met mindfulness meditatie.

Holistische kinderyoga (6 t/m 9 jaar)

Er komt in deze tijd veel op kinderen af, waardoor het van belang is om kinderen handvatten aan te bieden om te filteren en bij zichzelf te blijven.
Door de holistische aanpak werkt de kinderyoga  regulerend en helpt deze  ondersteunen in de sociaal-emotionele ontwikkeling. 

Aanmelden? Stuur een e-mail naar info@room4yoga.com of bel 06-48531114 (Sabine).

Zwangerschapsyoga

Ben je zwanger en op zoek naar ontspannende yogalessen die je begeleiden richting de bevalling? Vanaf 14 sept kan je zwangerschapsyogalessen volgen bij Room4 Yoga.
De lessen worden gegeven door Judith Dijkstra zij verzorgd de zwangerschapsyoga met liefde vanuit haar hart. Zachte begeleiding in rust en kalmte om werkelijk in verbinding met jezelf te blijven ondanks alle wonderlijke veranderingen in je hele systeem.
Start datum: 14 sept
18.30 - 20.00
Locatie: Room4 yoga Velp
Docente: Judith Dijkstra
Doormiddel van houdingen, ademhalingsbeoefening en meditatie is dit werkelijk het moment voor jou.
De zwangerschapsyoga biedt ontspanning op alle lagen, energie, versterken van kwetsbare gebieden, bewustwording van het zwangerschapsproces naar de bevalling en daarna.
Meld je dan nu aan info@room4yoga.com
Verdieping- en of partnerbijeenkomsten worden apart georganiseerd op verzoek. Of meld je aan voor privésessies.