It's not about being good at something,
It's about being good to yourself

Ademcoaching: creëer jouw eigen ademruimte


Ho. Stop. Sta er eens bij stil: hoe is jouw ademhaling nu? Diep en ontspannen, of juist snel en hoog in je borst? Een onbewuste, oppervlakkige ademhaling kan zorgen voor lichamelijke en emotionele klachten. Met ademcoaching bij Room4Yoga in Velp leer je je adem bewust te sturen. Zo houd jij het heft in handen en bepaal je zélf hoe je je voelt. Je (her)ontdekt je krachtige zelf: fysiek, mentaal en emotioneel.

Je ademhaling zegt veel over hoe je jezelf voelt, je staat van zijn. Voel je je onrustig, moe en heb je veel spanning in je lijf? Of heb je veel meegemaakt waardoor je natuurlijke adempatroon is veranderd? Controle over jouw adem geeft je meer controle over veranderingen, en maakt je veerkrachtiger.

Ademcoach en yogadocente Sabine Riswick vertelt: “Door bewust te ademen, krijg je meer contact met je lijf, emoties en gevoelens. Dit heeft uiteindelijk een positief effect op de kwaliteit van jouw leven. Met ademcoaching kom je terug in balans en ervaar je meer plezier, blijheid en ruimte in jezelf.”


Change the breath – Change your life”


Gun jezelf ademcoaching als je…
• Meer veerkracht wilt ontwikkelen: zodat je beter kunt omgaan met (onverwachte) situaties.
• Lichamelijke en mentale klachten wilt verminderen (zoals spierspanningen, hoge bloeddruk, HSP-, stress- en burn-outklachten, hyperventilatie of paniekaanvallen).
• Je meer ontspannen wilt voelen.
• Je immuunsysteem wilt versterken, voor een betere weerstand.
• Betere nachtrust wilt ervaren.
• Meer naar je gevoelens wilt luisteren.
• Graag ontdekt wat je écht wilt in het leven.
• Meer naar je hart wilt luisteren.
• Je sportprestaties wilt verbeteren.
• Jezelf meer spiritueel wilt ontwikkelen.
Er zijn nog veel meer (gezondheids)voordelen. Deze ontdek je tijdens de ademcoaching.

Zo werkt ‘t
Tijdens de sessies maak je kennis met verschillende ademtechnieken, afhankelijk van wat jij nodig hebt. Zo beïnvloeden we het zenuwstelsel. Sabine legt uit: “We werken onder meer met upregulatie, zoals de verbonden ademhaling. Dan versnel je je ademtempo. Maar we  gaan vooral  aan de slag met downregulatie, Hierbij verdiep en vertraag je je ademhaling. Denk hierbij aan het verlengen van de uitadem.” Met behulp van de adem beinvloeden we het autonoom zenuwstelsel met als doel het verminderen van stressniveaus en het activeren van meer ontspannen in het lichaam. 

Wat kun je verwachten?

• Let’s meet - Intake & kennismaking (30 minuten)
Tijdens de ademcoaching staat jouw situatie centraal: elk traject is maatwerk. Sabine: “Tijdens de intake maken we kennis met elkaar en bespreken we wat je voor jezelf uit de ademsessies wilt halen. Hoe wil jij je voelen straks? Ook maken we een ademanalyse. Daarmee bepalen we samen het vervolg. Zo weet je precies waar je aan toe bent.”

• Let’s breathe - De ademsessies (1,5 uur per keer)
Tijdens de sessies komen verschillende ademtechnieken aan bod. Sabine: “We werken in een veilige en vertrouwde setting: 1-op-1. Eventueel combineer ik de sessies met mijn jarenlange ervaring met yoga, reiki en stress- en burn-outcoaching.” Na afloop is er ruimte om je ervaringen te delen, als je dit wilt. Ook krijg je ademhalingsoefeningen mee voor thuis.

Een individuele sessie bestaat uit

#Een kort coachingsgesprek
#Ontspannings (ademhalings) oefeningen
#Verbonden ademhalingsoefening (en)

Tarieven

De intake is altijd kosteloos en vrijblijvend.  Je betaald 55 euro* voor de eerste ademsessie. Voor elke vervolgsessie is de bijdrage 65 euro.
Meestal zijn drie sessies voldoende. Ben je lid van Room4Yoga? Dan krijg je 10% korting op de vervolgsessies.


Goed om te weten…

• Draag loszittende kleding.
• Eet niet te veel van tevoren.
• De sessies vinden plaats in yogastudio Room4Yoga in Velp. Je ligt dan meestal op een matje, er zijn dekentjes aanwezig.
• Plan wat vrije tijd in na de sessie en drink veel water.
• Handig: je kunt voor de deur parkeren.

Wil jij meer eigen ademruimte creëren?
Heb je interesse in 1-op-1 ademcoaching of wil je graag meer weten? Bel of mail Sabine Riswick via 06 – 48 53 11 14 of info@room4yoga.comConnecting to our True essence
XL LET’s BREATHE
VERBONDEN ADEMSESSIE EN MEDITATIE


We starten deze sessie met  achtergrondinformatie betreft de adem, ons autonoom zenuwstelsel en de verschillende technieken die er zijn om meer controle te hebben op onze eigen staat van zijn.
Vervolgens brengen we het lichaam in ontspanning en gaan we over naar de verbonden ademsessie welke we afsluiten met een meditatie.
De bewuste verbonden adem is een krachtige oefening die ons helpt uit hoofd te gaan en terug brengt naar onze essentie. Ze heeft invloed op zowel ons fysieke als ons energetisch lichaam. De verbonden adem helpt je o.a. je imuunsysteem te boosten, spanningen los te laten, beter te slapen en langdurige spanningen los te laten.

Voor aanvang van deze sessie ontvang je een mail waarin de contra indicaties vermeld staan. Deze dient terug gestuurd te worden met bevestiging dat deze 
meniet gelden voor de deelnemer. Het 
“Change the breath – Change your life”

Doe deze technieken nooit in de auto, nooit in water en liefst alleen onder begeleiding van een ervaren begeleider!!!!
Lees de contra indicaties voor aanmelding!

Jouw bijdrage 19 euro

Room4 Yoga , Emmastraat 33, Velp

groepsessie max 8 personen
Naar evenementen pagina


Reviews ademcoaching en sessies


Mieke de Winter
 Ik heb de 1 op 1 ademsessie bij Sabine gedaan en dit was zo fijn. Tijdens deze sessie merkte ik dat ik veel te hoog zat in mijn ademhaling. Zo fijn om in zo’n rustgevende fijne ruimte hier bewust mee bezig te zijn. En wat voelde ik me verlicht daarna. Dank je wel, het heeft me echt geholpen.Diana Plat
Vandaag de workshop Let's Breath gevolgd. Sabine heeft veel kennis over en passie voor ademwerk en kan het goed , heler en duidelijk uitleggen. Daarnaast heeft ze een fijne stem en straalt ze rust en vertrouwen uit. Ze zorgt in haar mooie studio voor een warme sfeer met een velugje humor net als bij haar yogalessen. Dank je wel voor de mooie sessie.


Vandaag was ik voor de eerste keer bij de ademsessie van Sabine. Je leert je eigen ademhaling op een heel andere manier kennen en beseft daarbij dat je veel kan bereiken met ademhalingsoefeningen. Zo word je er ontspannen van en voel je de 
rust in je lichaam en in je hoofd. Sabine begeleidt je heel rustig door haar uitleg en opbouw en weet de juiste sfeer neer te zetten. Het kopje thee was de perfecte afsluiting van een waardevolle sessie.

Lisda De Jonge

Ik wil je nog even bedanken voor de bijzondere ademsessie vanmorgen. Na die tijd voelde ik me lichter en door de MS loop ik altijd onzeker , bang om te vallen maar vanmiddag merkte ik dat ik beter en vol zelfvertrouwen liep. 

Liefs Heleen

De ademsessie bij Sabine was een heel bijzondere ervaring. Sabine begeleidt het proces heel rustig en met een fijne stem. Door de uitleg wist ik vooraf wat er kon geburen en dat alles goed was. Voor herhaling vatbaar. 
Loes

Het was weer een mooie en fijne ervaring. Dank Sabine
Belinda