It's not about being good at something,
It's about being good to yourself

Onze yoga stijlen

BEKIJK HET LESROOSTER      SCHRIJF JE IN

Hatha Yoga

Hatha yoga is de stroming van de yoga die zich richt op het fysieke gedeelte van de yoga. Het lichaam wordt ingezet als middel om de aandacht meer naar binnen te kunnen richten, als middel tot zelfrealisatie. Yoga houdt zich bezig met het vinden van de juiste balans tussen lichaam en geest, denken en voelen, de zon (Ha) en de maan (Tha) energie in ons. In de yogalessen komen de onderdelen asana's (houdingen) pranayama (adembeheersing) altijd aan bod. De houdingen worden veelal statisch maar ook in een zachte flow uitgevoerd. Let wel Hatha yoga is een vorm van yoga echter alle fysieke vormen van yoga behoren tot de stroming van de Hatha Yoga. All levels!

Yin Yoga 

Yin yoga is een zachte vorm van yoga. In de Yin yoga blijf je lang in eenzelfde houding waardoor je spieren zoveel mogelijk ontspannen. Het effect van de yin houdingen is dat het zogenaamde bindweefsel (fascie) oprekt. Fascie is het netwerk van bindweefsel dat alle organen, botten en spieren in het lichaam omvat. Door het oprekken ervan wordt de stof Hyaluronzuur aangemaakt. Dit zuur zorgt ervoor dat het bindweefsel meer water aan zich bindt waardoor de soepelheid tussen de gewrichten, botten en rondom je pezen en gewrichten wordt vergroot. Hierdoor zal de aan- en afvoer van vloeistoffen, denk aan bijv. afvalstoffen, binnen het bindweefsel positief worden beïnvloed.

Yoga & Pilates

Een combinatie les van yoga & pilates. In de les is er veel aandacht voor het vergroten van kracht en stabiliteit en het versterken van het core. De houdingen worden uitgevoerd op het ritme van de adem en bevorderen de souplesse van je lichaam.

Yin Yang Yoga 

Yin Yang Yoga is een combineert het zachte, aandachtige en rustige van de Yin Yoga met het vurige en krachtige van de Yang Yoga. Rustige en trage oefeningen met veel aandacht voor de adem worden afgewisseld met oefeningen waar wat meer kracht en inspanning voor nodig is. De les wordt meestal afgesloten met een ontspannen yin houding en een eindontspanning.

Vinyasa (Hatha Flow)

Vinyasa is een vloeiende, dynamische vorm van yoga, waarbij de bewegingen en houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de adem. One movement one breath! De flow waarin je beweegt, vergroot de souplesse, de (innerlijke) kracht en het uithoudingsvermogen. 


Ten Chi Yoga

Deze vorm van Yoga combineert de eeuwenoude principes met de principes van de even oude Traditionele Chinese Geneeskunst. Yoga houdingen worden afgewisseld met bewegingen uit de Tai Chi Chuan. Alles wordt in een constant en rustig tempo uitgevoerd, met een even rustige ademhaling. We volgen de ligging van de Chakra's en bijbehorende energiekanalen (meridianen of nadi's) om te werken aan een optimale doorstroming van de Prana of Ki (Levensenergie). Elke les wordt afgelsoten met specifieke meditatie oefeningen.

Holistische kinderyoga 

Holistische kinderyoga is een speelse yoga en een fijne manier om kinderen te helpen vanaf jonge leeftijd de verbinding tussen hoofd, hart en lijf te maken. Zo leren ze de rust, de kracht en heelheid in zichzelf te (her)vinden en te luisteren naar hun lichaam en gevoel. En... Het helpt hen dichter bij zichzelf te blijven. Fijn in een wereld vol prikkels.

In de lessen worden yogahoudingen speels afgewisseld met onder meer visualisaties, meditaties, ademspel en zintuigenspel. Bovendien is er oog voor samenwerking en voor creativiteit in de vorm van muziekbeleving, verhalen, dans- en/of creatieve tekenexpressie. Kortom: ieder yoga avontuur is een fijne nieuwe ontdekkingsreis, gegoten in aansprekende thema's.

Zwangerschapsyoga

Ben je zwanger en op zoek naar ontspannende yogalessen die je begeleiden richting de bevalling?  Door middel van zachte begeleiding in rust en kalmte leer je om werkelijk in verbinding met jezelf te blijven ondanks alle wonderlijke veranderingen in je hele systeem. Doormiddel van houdingen, ademhalingsbeoefening en meditatie is dit werkelijk het moment voor jou.

De zwangerschapsyoga biedt ontspanning op alle lagen, energie, versterken van kwetsbare gebieden, bewustwording van het zwangerschapsproces naar de bevalling en daarna. De zwangerschapsyoga wordt gegeven door Judith Dijkstra en is op woensdag vanaf 18.30 tot 20.00. Verdieping- en of partnerbijeenkomsten worden apart georganiseerd op verzoek. Of meld je aan voor privésessies: info@room4yoga.com .
Meld je aan voor de eerste les op 0648531114 of per mail.

Kundalini Yoga


Je kundalini energie is sluimerend bij ons allen aanwezig.
Met oefeningen, ademhaling, meditatie en mantra's chanten activeer je deze energie. Hierdoor ontstaat ontspanning, bewustzijn en helderheid in lichaam en geest. Wil je dit ervaren? Kom dan kennismaken door middel van mijn lessen bij Room 4 Yoga in Velp van 11.00 tot 12.15 uur.
Satnam Natasja Korda
Your Kundalini Nature💜

Easy Yoga & meditatie 

Deze easy & meditatieve les staat in het teken van ontspannen en bezinnen. Een combinatie les van zachte vloeiende yoga, restorative yoga en meditatie en/of Yoga Nidra. Restorative yoga wordt ook wel herstellende yoga genoemd. Tijdens de Restorative les word je begeleidt naar een diepe ontspanning. We zoeken de stilte op in de restorative houdingen die vaak wat langer duren en waar je volledig ondersteund en gedragen wordt door verschillende "props" (dekentjes, bolsters, kussens). Je leert (weer) om bewust diep te ontspannen en te ontstressen, zowel fysiek als mentaal.  Omdat deze les volledig gericht is op ontspanning is hij voor iedereen te beoefenen.

Yoga Nidra betekent letterlijk yogische slaap en kan door iedereen worden beoefend. Het is een oude techniek waarbij de beoefenaar een diepe staat van bewuste ontspanning binnengaat waarin onze zintuigen, intellect en geest volledig ontspannen en we vrij worden van de begrippen tijd, ruimte en rede. Het beoefenen van Yoga Nidra heeft enorme voordelen voor iedereen die moeite heeft om los te laten, mensen die lijden aan slaapgebrek, trauma, burn-out en angst. Deze les wordt door verschillende docenten gegeven op zondagochtend, dit staat vermeld op het lesrooster. 


Bekijk het lesrooster
Inschrijven